Blog

COPPER2000 Bakır Sülfat (Göz taşı)

Kimyasal Adı : Copper Sulphate / Blue vitriol; Copper (II) Sulfate Pentahydrate

Kimyasal Formülü : CuSO4•5H2O

Ambalajlar : 1KG , 5KG , 10KG ve 25Kg paketler halinde.

 

Küprik sülfat ya da bakır sülfat olarak da denilen Bakır(II) sülfat, kimyasal formülü CuSO4 olan bir kimyasal bileşiktir.Bu tuzun hidrasyon derecelerine bağlı olarak bir dizi farklı bileşikleri mevcuttur.Susuz formu soluk yeşil ya da grimsi beyaz bir toz olmasına karşın en çok bilinen pentahidrat (CuSO4•5H2O) formu, parlak mavi renktedir.Çok az miktardaki CuSO4•5H2O çevreye çok zehirlidir, gözleri ve cildi tahriş eder ve yutulduğunda zararlı da olabilir. Oktahedral moleküler geometriye ve paramanyetik özelliğe sahip olan bakır(II) sülfat ekzotermik olarak suda çözünürek [Cu(H2O)6]2+ kompleksini oluşturur.

 Bakır(II) sülfat “mavi vitriyol”, “göztaşı” ve “göktaşı” olarak da bilinmektedir.

Bakır sülfat, göztaşı olarak da bilinen mavi ve kokusuz bir maddedir. Bakır sülfat, bakır metali sıcak konsantre sülfürik asit veya seyreltik sülfürik asit ile oksitleriyle muamele etmek suretiyle endüstriyel olarak üretilir . Laboratuvar kullanımı için genellikle bakır sülfat satın alınır. Bakır sülfat aynı zamanda havada yavaşça düşük dereceli bakır cevheri sızıntısı ile üretilebilir; Süreci hızlandırmak için bakteriler kullanılabilir.

Ticari bakır sülfat genellikle yaklaşık% 98 saf bakır sülfattır ve az miktarda su içerebilir. Susuz Bakır sülfat, kütlenin yüzde 39.81 bakır ve yüzde 60.19 sülfattır ve mavi, sulu formunda, kütlece% 25.47 bakır,% 38.47 sülfat (% 12.82 kükürt) ve% 36.06 sudur. Büyük kristaller (10-40 mm), küçük kristaller (2-10 mm), kar kristalleri (2 mm’den az) ve rüzgâr temizleyici toz (0,15 mm’den az) kullanımına göre dört çeşit kristal boyutu sağlanmıştır.

 

Etiketlendi $ s

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir