Blog

Antimon Trioksit

Antimon trioksit nedir?

Antimon trioksit,camlar, seramikler ve emayeler için opaklaştırıcı bir ajandır. Bazı özel pigmentler antimon içerir. Antimon trioksit, polietilen tereftalat (PET plastik) üretiminde ve kauçuğun vulkanizasyonunda yararlı bir katalizördür.

 

Antimon trioksit nerelerde kullanılır?

Katalizör olarak PET üretiminde kullanılabilir. Bazı camlarda açıklayıcı bir yardımcıyken, yarı iletkenlerde katkı maddesidir. Kompleks inorganik renkli rutil pigmentlerinin imalatında bileşen olarak tercih edilmeye uygundur. En önemli ticari bileşiklerdendir.

ATO ayrıca çok çeşitli endüstriyel uygulamalarda da kullanılır:
Poliester (PET) üretiminde bir katalizör olarak kullanılır.Camlar,seramik ve emaye için bir saydamsızlaştırıcı ajan olarak kullanılır., yarı iletkenlerde katkı, bazı dereceli titanyum dioksit pigmentlerinde kullanılan bir kaplama olarak, Kompleks inorganik renkli rutil pigmentlerin imalatında bir bileşen olarak kullanılır. Dökme demir banyosu ve batırma emayesinde bir matlaştırıcı olarak. Görünüm: Beyaz kristal kokusuz toz. Antimon Trioksit,formülü Sb2O3 olan inorganik bir bileşiktir. En önemli ticari bileşiklerden biridir. Bu mineraller valentinit ve senarmontit olarak doğada bulunabilir. Polimer oksitler gibi, Antimon Trioksit de hidrolizle,sulu çözeltiler içinde çözünür. Antimon trioksit, doğadaki antimonun cevher halinden ve antimon metal’inden oksitlenerek üretilir.

Etiketlendi $ s

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir